Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
« January 2020 »
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Entries by Topic
All topics  «
Blog Tools
Edit your Blog
Build a Blog
RSS Feed
View Profile
You are not logged in. Log in
The lenen blog 9268
Saturday, 4 January 2020
15 Up-and-Coming Persoonlijke lening Bloggers die u moet bekijken

 

Geld lenen

 

Geld lenen hoeft niets duur te zijn, indien je de reclames dienen geloven. Maar veel kredietaanbieders adverteren met een rentepercentage dat maar voor heel weinig consumenten geldt. Lees waar je op dienen letten als je geld wilt lenen.

Wanneer leen je?

Als je vrij opneembaar spaargeld hebt, moet je niet gaan lenen. De enige uitzondering op die regel zijn de aankoop of verbouwing van een eigen verblijf. Of het verstandiger zijn om daarvoor je spaargeld te gebruiken ofwel om een lening af te sluiten hangt af van je persoonlijke belevenis.

Houd bij het afsluiten betreffende dezelfde lening rekening met de gebruiksduur van u artikel dat je met de lening wilt kopen. Indien je bijvoorbeeld 5 jaar in een auto wilt rijden, moet de looptijd van de lening niet langer zijn door bij voorkomen dat je aan een restschuld blijft zitten.

Waar let je op?

Je kunt beter niet lenen betreffende aanbieders die de nadruk leggen op 'Geld lenen zonder BKR' of 'Snel geld lenen'. Identiek geldt voor de zogenaamde flitskredieten.

Ga niet aan de eerste aanbieder boven zee. Je kunt honderden en vaak ook duizenden euro's besparen sinds dezelfde lening af te sluiten bij een voordelige aanbieder. Vraag minimaal 2 offertes op bij meerdere aanbieders. Let bij u vergelijken op:

 

   

   

 • De looptijd van de lening. Indien is hij afbetaald?
 •  

   

 • De effectieve rente. Hoe hoog zijn de rente op jaarbasis, inclusief alle kosten?
 •  

   

 • De bult van de aflossing. Hoeveel ga je per kalendermaand betalen?
 •  

   

 • De geldigheid van de offerte. Lage rentes zijn soms beperkt geldig, waardoor je snel moet beslissen.
 •  

   

 

Let met verzekeringen die de aanbieder aan de lening probeert te koppelen, zoals een betalingsbeschermer of overlijdensrisicoverzekering. Bedenk of je dat nodig hebt en wat de bijkomende kosten is.

Die verzekering heb je nodig?

De grootste instinker bij leningen zijn de verzekeringen dat eraan gekoppeld worden. Veel aanbieders proberen je naast een lening ook betalingsbeschermers betreffende te bieden. Die moeten problemen voorkomen als het financieel even minder juist gaat. Wees kritisch naar dit soort verzekeringen. Vaak heb je zij niet nodig.

Wat gebeurt daar na je dood met je schuld? De omvangrijke banken schelden hem meestal kwijt, maar veel verschillende aanbieders kloppen bij je nabestaanden aan. Om dat bij voorkomen kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij je lening. Vraag je af of je dat wel nodig hebt. Misschien laat je naast je lening ook vermogen onmiddelijke na, bijvoorbeeld omdat je overwaarde hebt op je huis. Weet dat een overlijdensrisicoverzekering zelden verplicht is bij dezelfde lening. Is dat wel verplicht, dan ben je altijd vrij boven de keuze waar je hem afsluit.

 

Aanvraag voordat een lening afgewezen?

 

Een kredietverstrekker heeft het recht dezelfde aanvraag voor een lening af te wijzen. Voordat een afwijzing kunnen meerdere redenen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een negatieve BKR-registratie (Bureau Krediet Registratie) ofwel een te laag inkomen. Afhankelijk van de reden van afwijzing kun je bij een verschillende aanbieder informeren. Je kunt ook je BKR-registratie opvragen.

Negatieve BKR-registratie

Zodra je dezelfde lening hebt afgesloten, belanden de gegevens van de overeenkomst aangemeld bij BKR. Vanaf datgene moment ben je daar dus bekend. Is het krediet beëindigd? Dan blijven je gegevens nog 5 jaar zichtbaar. Daarna verdwijnen ze moeiteloos uit u Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Als je een negatieve BKR-registratie hebt en je van mening bent dat dit onterecht is, kun je een verzoek tot correctie indienen bij de bank of kredietverstrekker die jouw gegevens heeft aangemeld bij BKR. Je gegevens worden later gewijzigd als ze feitelijk onjuist zijn. Kom je niet tot een oplossing dan kun je dezelfde beroep doen op de Geschillencommissie BKR; dat kost €50. Als de commissie jou in het direct stelt, krijg je datgene bedrag terug.

Neem actie bij problemen

Lukt het dezelfde weleens niet om rente en aflossing te betalen? Laat het dan niets met zijn beloop, maar neem zelf contact op met je kredietverstrekker. Vaak is er wel iets te regelen.

Heb je een klacht betreffende je lening of je financiële tussenpersoon? Dien die later schriftelijk in betreffende je aanbieder. Ben je niet tevreden met het antwoord? Richt je dan tot het Klachtinstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Geef de aanbieder 8 weken de tijd om te antwoorden plus dien de klacht betreffende het Kifid in 3 maanden na de reactie van de aanbieder boven.

Hypotheekrenteaftrek en meer belastingvoordeel

Belastingvoordeel bij een eigen verblijf

Heeft u een eigen verblijf? Dan kunt u profiteren van belastingvoordeel. Zoals hypotheekrenteaftrek. Maar ook kosten er omheen de koop en verkoop van uw woning kunt u aftrekken van jouwe inkomsten voor de belasting. Lees er meer over.

Enigszins is hypotheekrenteaftrek?

De hypotheekrente die u betaalt voor jouwe hypotheek kunt jij tussen voorwaarden aftrekken van jouwe inkomen in box 1. Doordat u geld terugkrijgt van de Belastingdienst betaalt u netto minder aan uw hypotheek.

Kosten dat u 1 keer mag aftrekken

Bijvoorbeeld:

 

   

   

 • Taxatiekosten
 •  

   

 • Advieskosten voor uw hypotheek
 •  

   

 • Afhandelingskosten voor uw hypotheek
 •  

   

 • Kosten aanvragen Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
 •  

   

 • Notariskosten hypotheekakte
 •  

   

 • Vergoeding voor vervroegd aflossen (eerder boeterente).
 •  

   

 • Kosten die u elk jaar mag aftrekken
 •  

   

 

Bijvoorbeeld:

 

   

   

 • Hypotheekrente over de lening van uw woning
 •  

   

 • Betalingen betreffende de grondeigenaar voor erfpacht, opstal ofwel beklemming
 •  

   

 • Onderhoudskosten voor een rijksmonumentenpand.
 •  

   

 • Nauwlettend weten welke kosten u kunt aftrekken?
 •  

   

 • Kijk op de website van de Belastingdienst.
 •  

   

 

Hypotheekrenteaftrek: de voorwaarden

Bekijk ofwel u voldoet betreffende de voorwaarden. Bijvoorbeeld:

U gedragen de hypotheek alleen voordat het kopen, verbeteren ofwel onderhouden van uw woning. Ofwel voor de afkoop van het recht betreffende erfpacht.

De woning is uw hoofdverblijf. De rente voordat de koop van Visit this page uw vakantiehuis of tweede woning kunt u niet aftrekken.

U lost uw hypotheek minstens annuïtair of lineair in maximaal 30 tijdsperiode helemaal af. Heeft jij een hypotheek afgesloten vóór 2013? Dan kunt u de hypotheekrente soms tevens aftrekken als u gedeeltelijk ofwel niet aflost.

Verkoopt jij de woning met overwaarde? Plus koopt u binnen 3 jaar een nieuwe verblijf? Dan moet u de overwaarde gebruiken voor jouwe nieuwe huis om weer van hypotheekrenteaftrek bij beheersen profiteren. Dit heet de bijleenregeling.

Voor u hypotheekrente kunt aftrekken, telt een deel betreffende de waarde van uw woning mee als inkomen voor de belasting. Dat heet eigenwoningforfait en is een percentage van de WOZ-waarde van uw verblijf. De gemeente stelt de WOZ-waarde elk jaar opnieuw vast.

Wanneer is de hypotheekrente niet aftrekbaar?

Als u na 31 december 2012 voor de eerste keer dezelfde hypotheek heeft afgesloten en dat een aflossingsvrije hypotheek was. Of een hypotheek dat u niet boven maximaal 30 jaar ten minste annuïtair aflost.

Als jij een deel van jouwe hypotheek voor iets verschillend gedragen dan voor jouwe verblijf. Bijvoorbeeld voor een auto of de studie van uw kinderen.

 

Hoedanig hoog is de teruggave op hypotheekrenteaftrek?

 

Dat ligt aan uw inkomen. Hoedanig meer u verdient, hoe hoger uw hypotheekrenteaftrek. De overheid verlaagt de maximale hypotheekrenteaftrek nu langzaam. Vooral als u in een hogere tariefschijf zit, merkt u dit. Valt u in de hoogste schijf? Dan is de hypotheekrenteaftrek in 2020 verlaagd naar 46%.

Hoe krijgt u jouwe hypotheekrente terug?

De aftrekbare rente krijgt u voor dezelfde deel terug van de Belastingdienst. U kunt u bedrag dat u terugkrijgt in 1 keer ontvangen na afloop van u belastingjaar naar aanleiding betreffende uw aangifte over datgene jaar. Kiest u voor een voorlopige teruggaaf? Later krijgt u elke kalendermaand een deel terug. Onmiddelijke na afloop van het belastingjaar verrekent de Belastingdienst hoeveel u te veel of te weinig heeft gekregen.

Precies waar vind ik de gegevens van mijn hypotheek die ik nodig heb voor de belastingaangifte?

In uw Financieel Jaaroverzicht ziet u ook uw Hypotheek jaaroverzicht. Daarin staat hoeveel u aan hypotheekrente en eventueel aan aflossing heeft betaald. Tevens ziet u wat uw openstaande hypotheekbedrag was betreffende het aftrap en aan het einde van u jaar.

Jouwe Financieel Jaaroverzicht 2019 positie uiterlijk 20 februari 2020 voor u klaar boven Internet en Mobiel Bankieren. U ontvangt een Bankmail in Internet Bankieren als uw overzicht klaarstaat.

 

   

   

 1. Tips voor lenen
 2.  

   

 3. Zo leent jij verantwoord geld
 4.  

   

 

Spaargeld gebruiken, is altijd goedkoper dan geld lenen. Echter sluit u een lening af, later wilt jij er zeker van zijn dat u die kunt terugbetalen. 6 tips door zo correct mogelijk te lenen.

Bepaal hoeveel jij elke maand kunt missen: leen verantwoord

Een lening heeft u niet direct terugbetaald. Maak eerst dezelfde overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Houdt u geld over? Later is datgene het bedrag wat u kunt missen aan het terugbetalen van uw lening en de rente. Bedenk ook ofwel dit boven de toekomst nog lukt. Als jij bijvoorbeeld slechter geworden gaat werken of jouwe kinderen vertrekken studeren.

Bereken jouwe maandlasten

Bereken hoeveel jij kunt lenen

Kies dezelfde looptijd die past bij uw budget

De periode waarbinnen u een lening dienen terugbetalen heet de looptijd. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandlasten. Jij heeft daarbij meer tijdsbestek om het bedrag datgene u heeft geleend terug te betalen. Maar bij een langere looptijd betaalt u wel langere rente. De totale kosten betreffende uw lening zijn daardoor hoger dan bij dezelfde kortere looptijd.

Kies een looptijd die past bij de levensduur

Stel, u leent voor een auto en u verwacht dat die nog 5 tijdsperiode rijdt. Kies dan voor een looptijd van maximaal 5 tijdsperiode. Anders betaalt u weldra voor iets dat jij niet langduriger gebruikt.

 

Voeg leningen samen

 

Heeft jij meerdere leningen? Sluit deze dan over naar 1 nieuwe lening. Dit geeft meer overzicht en zijn meestal voordeliger.

Bekijk de voordelen van oversluiten

Ontvang belastingvoordeel betreffende een verbouwing

Leent u geld om uw koophuis te verbeteren? Bijvoorbeeld voor een verbouwing of nieuwe keuken? Dan kunt jij de rente van uw Persoonlijke Lening aftrekken van jouwe belastbaar inkomen.

 

 


Posted by lenenriwr607 at 6:59 PM EST
Post Comment | Permalink | Share This Post

View Latest Entries